Vlaanderen is een prachtige regio in België, vol met mooie fietsroutes. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende route voor een sportieve fietstocht of een rustige tocht door de natuur, er is voor ieder wat wils. Hieronder stellen we enkele van de mooiste fietsroutes in Vlaanderen voor.

Vlaanderen is gezegend met prachtige landschappen die perfect zijn voor fietstochten. De vele heuvels, bosrijke gebieden en strakke bochten zorgen ervoor dat fietsers een prachtige ervaring hebben. Bovendien zijn er veel keuzen qua routes, waarvan we enkele populaire opties voor je op een rij zetten.

De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen zijn een prachtig gebied in Vlaanderen, vol met glooiende heuvels en schilderachtige dorpjes. Er zijn talloze fietsroutes in de Vlaamse Ardennen, maar een van de mooiste is de route vanuit Ronse naar Oudenaarde. Deze route is ongeveer 50 km lang en gaat langs historische bezienswaardigheden zoals het Kasteel van Ronse en de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Potterie. De route is uitdagend vanwege de heuvels, maar biedt ook prachtige uitzichten over de omgeving.

LF Vlaanderenroute

De LF Vlaanderenroute is een van de langste fietsroutes in Vlaanderen, met een totale lengte van ongeveer 800 km. De route gaat door heel Vlaanderen en biedt een grote variatie aan landschappen, van kust tot bossen en van steden tot dorpjes. Er zijn vele mogelijkheden om de route aan te passen aan je eigen niveau en interesses, dus het is een goede keuze voor zowel beginnende als ervaren fietsers.

De Kustroute

Ontdek de volledige Vlaamse kustlijn met de Kustroute; een fietsroute van 85km van het Zwin tot de Verloren Gernoare. Op zoek naar dé combinatie van natuur, maritieme geschiedenis en cultuur? Toer langs het strand met zicht op zee, fiets door duinen en bossen en verken de uitgestrekte, vlakke polderlandschappen. Onderweg maak je kennis met de rijke historiek van het kustleven. Deze route laat je fietsen naast het strand met zicht op zee, door unieke duinen en duinbossen en langs de mooie polders.

Frontroute 14-18

Ontdek de westhoek van Vlaanderen en haar rijke krijgsgeschiedenis tijdens de Frontroute 14-18. Deze route van 100km neemt je mee door de verhalen van de Eerste Wereldoorlog via een route waar natuur en geschiedenis mooi in elkaar overgaan. Bekijk de bunkers, dug-outs loopgraven en bomkraters en natuurlijk de indrukwekkende militaire begraafplaatsen. De route leidt je van Nieuwpoort aan de Noordzee naar Mesen dichtbij de Franse grens.

De Kempenroute

Deze 213km lange route strekt zich uit van Antwerpen tot Maasmechelen en neemt je mee door bossen, uitgestrekte heidegebieden, duinen en de Kempense meren.

Samenwerken

Wist je dat je met ons kunt samenwerken als je wilt? Leuk! Voor meer informatie kun je op onderstaande link klikken.


Ik wil samenwerken