Ga jij in de zomer ook weer op reis, en doe je dit ook met optimale vrijheid? Voor veel mensen betekent vrijheid iets anders maar voor een groot deel betekenen fiets vakanties toch wel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt en fietst van stad naar stad. Zoekt een leuke camping uit en koelt lekker af in het zwembad met een lokaal pilsje. Er gaan niks boven een aantal dagen ontspannen op deze manier. Je kunt ten alle tijden de fiets pakken en naar een bezichtiging fietsen of vroegtijdig naar het volgende verblijf. Met de fiets hoef je nergens rekening mee te houden maar dat hoeven we jou niet te vertellen. Als jij op deze website bent weet jij alles van de vrijheid en kun je al niet meer wachten tot het komende seizoen om er weer lekker op uit te gaan.

Vakantiebestemmingen

Mensen die al langer op fietsvakantie gaan weten onderhand wel waar ze graag naar toe gaan en waar ze minder graag naar toe gaan. Meestal hebben deze mensen ook een vast gebied waar ze naar toe fietsen. Hoe ze in dit gebied komen verschilt vaak. In de meeste gevallen nemen ze een omweg om een groot rondje te fietsen door Europa of door de benelux. Om te weten wat een goede vakantiebestemming voor jou is, is afhankelijk van hoe ver je wilt gaan. Wat voor weer je wilt en met wat voor reisgezelschap je bent. Het beste wat je kunt doen als je met een groep gaat is het gewoon op tafel gooien onder het genot van een drankje en hapje en eens kijken waar iedereen naar toe wilt. In de meeste gevallen vindt je dan al snel een locatie of gebied om naartoe te fietsen. Zo niet kun je altijd nog op internet kijken.

Bagage meenemen

Fietsen zijn natuurlijk niet heel groot maar kunnen toch verbazingwekkend veel spullen meenemen voor de slimme inpakkers onder ons. Tijdens een fietsvakantie is het niet de bedoeling dat je 3 koffers aan kleding en andere spullen meeneemt. Een fietsvakantie houd in dat je weinig spullen bij hebt zodat je ook niet alles mee hoeft te nemen als je van verblijf naar verblijf gaat. De fiets bied genoeg mogelijkheden om de benodigde spullen mee te nemen. Op internet kun je genoeg verschillende fietstassen maar ook rugtassen vinden. Ook heb je speciale reis producten die erg compact ingepakt kunnen worden. Denk dan aan een tentje, bedje en een slaapzak. Eten en drinken is niet cruciaal maar wordt wel aangeraden om een snelle hap en een flesje water mee te hebben. Vooral wanneer je in de zon fiets kun je veel vocht verliezen en is het belangrijk om genoeg te blijven drinken.

Bezigheden tijdens het fietsen

Op de fiets kun je verschillende doen. Je kunt naar muziek luisteren of gewoon om je heen kijken naar de prachtige natuur, je kunt het ook beide tegelijk doen natuurlijk. Stop je liever op verschillende plekken om een kijkje te nemen en snel een broodje te eten kan dit ook natuurlijk. Je kunt op je telefoon ook wielrennen weddenschappen bijhouden. Wat je ook doet op de fiets of tijdens je stop is volledig aan jou als bestuurder. Iedereen heeft zijn eigen idealisme wanneer het aankomt op vakanties en op reis gaan met de fiets. Wil je toch nog iets meer inspiratie opdoen over een fietsvakantie wees dan niet bang om even op internet te kijken. Er zijn genoeg mensen die hun ervaring delen en nog tips en tricks geven ook. Met een beetje moeite kun je zelf je eigen droomvakantie in elkaar knutselen. 

 

Samenwerken

Wist je dat je met ons kunt samenwerken als je wilt? Leuk! Voor meer informatie kun je op onderstaande link klikken.


Ik wil samenwerken