Een e-bike is een geweldige investering, maar helaas zijn e-bikes een populair doelwit voor diefstal. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je e-bike gestolen wordt. Hieronder bespreken we enkele tips om je e-bike veilig te houden.

Het is een al te bekend scenario: je stapt van je e-bike af, je bent even snel wat boodschappen doen en als je terugkomt is je e-bike verdwenen. Er zijn zelfs steeds vaker verhalen dat e-bikes bij mensen uit hun schuur of garage worden gestolen. Het is een verschrikkelijk gevoel, maar het kan gelukkig voorkomen worden. In dit artikel staan 5 tips om ervoor te zorgen dat je e-bike niet wordt gestolen.

1. Investeer in een goed slot

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je e-bike gestolen wordt, is investeren in een goede slot. Er zijn verschillende soorten sloten beschikbaar, zoals kettingen, kabels en U-sloten. Kies een slot dat gecertificeerd is door de Sold Secure of ART, deze certificering garandeert dat het slot getest en goedgekeurd is tegen diefstal. Zorg er ook voor dat je e-bike goed wordt vergrendeld. Dit betekent dat je je e-bike altijd aan een vaste object vergrendelt, zoals een paal, een fietsenrek of een muur.

2. Parkeer je e-bike op een drukbezochte plaats

Probeer je e-bike te parkeren op een drukbezochte plaats, zoals in de buurt van een winkel of openbare ruimte. Dit maakt het voor een dief moeilijker om je e-bike ongemerkt te stelen.

3, Registreer je e-bike

Veel gemeenten bieden de mogelijkheid om je e-bike te registreren. Door je e-bike te registreren, maak je het voor de politie makkelijker om je e-bike terug te vinden als deze gestolen wordt. Het kan ook helpen om je e-bike terug te krijgen als deze gevonden wordt door iemand anders.

4. Gebruik een GPS-tracker

Een andere optie is het gebruik van een GPS-tracker, die je op je e-bike kunt bevestigen. Hiermee kun je je e-bike altijd volgen, zelfs als deze gestolen wordt.

5. Maak foto’s

Nog een extra tip: Maak foto’s van je e-bike, van de unieke kenmerken zoals het merk en het serienummer. Mocht je e-bike toch onverhoopt gestolen worden kun je deze foto’s aanleveren bij de politie.

Als je de bovenstaande tips volgt, dan verklein je de kans dat je e-bike gestolen wordt. Als criminelen het echt op je e-bike gemunt hebben is het erg lastig diefstal te voorkomen, maar je kunt jouw fiets wel een minder aantrekkelijk doelwit maken. Een e-bike is een dure aanschaf en het is belangrijk om deze goed te vergrendelen en te verzekeren. Investeer een klein bedrag in een goed slot en neem contact op met je verzekeraar om je e-bike te verzekeren. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je e-bike veilig is en dat je er jarenlang plezier van kunt hebben.

Samenwerken

Wist je dat je met ons kunt samenwerken als je wilt? Leuk! Voor meer informatie kun je op onderstaande link klikken.


Ik wil samenwerken